Красотата на италианската кухня е в нейната простота. Италианците са майстори в приготвянето  на вкусни и питателни ястия само с няколко продукта и за не повече от 10-15 минути. 

Днешната рецепта е точно такава. Нужни са ви три продукта и десетина минути, за да приготвите тези толкова вкусни картофени ньоки с песто и сьомга. 


Буквално няма какво да готвите, освен да сварите ньоките в подсолена вода за 3 минути. След това обърквате всичко и сервирате. Какво по-хубаво от един лесен и толкова вкусен бърз обяд с любимите хора? 

Песто дженовезе и пушена сьомга са два продукта, които много обичам и при всяка възможност използвам в кухнята си, заедно или поотделно. Това са продукти, които могат да направят от една обикновена паста, ориз или картофени ньоки - шедьовър, от който да си оближете пръстите.  

Ако рецептата ви допадне и решите да я разнообразите според сезона, може да я приготвите с песто от гриловани тиквички или с песто от левурда

Продукти: 
(за 2-3 порции)
 
500г картофени ньоки
100г пушена сьомга 
няколко листа босилек 

 
Начин на приготвяне: 
 
Сварете 3-4 литра вода в дълбока тенджера. Като заври водата добавете 1 ч.л. сол и изсипете ньоките. Варете 2-3 минути, докато се качат на повърхността на водата.  

Извадете ги от водата с помощта на решетъчна лъжица и ги прехвърлете в дълбока чиния. 

Добавете им 3 с.л. песто дженовезе и разбъркайте добре. 

Нарежете или накъсайте сьомгата на малки лентички и я изсипете към ньоките. Разбъркайте.

Сервирайте с пресни листа босилек.

📌По желание може да добавите няколко ядки шам фъстък, нарязани на дребно, за хрупкавост. 

0 Comments