Серрадура е традиционен португалски десерт, но и много популярен в Макао, още от времето, когато Макао е била португалска колония. Серрадура на португалски означава "дървени стърготини" или пудинг от стърготини. Предполагам защото смлените бисквити наистина изглеждат като дървен прах.
Както и да важното е, че рецептата е страшно лесна за приготвяне.Състои се само от три съставки и се приготвя за 10 минути. Какво по-хубаво за един десерт. А да ви кажа ли колко е вкусен? Много! Може само да съжалите, ако не го пробвате поне веднъж.


За 4 порции:
200г меки, трошливи бисквити
200г кондензирано мляко
500г сметана за разбиване

Бисквитите сложете в блендер(чопър) и смелете добре. Аз използвах пълнозърнести, но вие може да ползвате тези, които харесвате и обичате стига да са меки и да се трошат леко.

Сметаната охладете добре за едно денонощие в хладилника преди да я използвате. Сипете я в дълбока купа и разбийте добре за няколко минути, докато се сгъсти и получи гъст крем. След това прибавете кондензираното мляко и разбийте леко с миксера да се смесят.

Пригответе си чашите, в които ще правите крема. Сипете на дъното им част от смлените бисквити, а върху тях част от крема. Повторете като редувате бисквити и крем.
Сложете в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко!


Адаптирано от: https://cookidoo.es/recipes/recipe/es-ES/r117784


1 Comments

Dani said…
С двата продукта правя редовно сладолед, дори последно сложих dulce de leche и стана чудесен.
Ще се хареса у нас този десерт, Миме!
Прегръдка!