Какво не съм "приготвяла" скоро? :) Нещо сладко. Това е едно много мързеливо руло с бисквити. Става за бързи гости или когато ви се прияде нещо сладичко. Може да се приготви с различни кремове. Например рикота с малко захар или мед и ванилия или заквасена сметана разбита с разтопен течен шоколад. Давам само идеи а сега ще ви кажа с какъв крем го направих аз.


Необходими са ви:

2 пакета обикновени бисквити
100 мл прясно мляко
50 мл  ром червен
500 г маскарпоне
200 мл варено кондензирано мляко
100 г бадеми


Смесваме студеното прясно мляко с рома. С тази смес наръсваме по малко върху бисквитите. Маскарпонето разбиваме с вареното кондензирано мляко на крем.
Разстиламе алуминиево фолио и нареждаме първия ред бисквити. Наръсваме леко с млякото ( аз ползвам силиконова четчица). Намазваме с крем.

Нареждаме втори ред бисквити. Наръсваме с млякото и намазваме пак с крем.
Отгоре може да сложим натрошени бадеми, ако нямате сложете друг вид ядки, например орехи. Ако обичате по сладко може да прибавите стафиди или сушени плодове нарязани на ситно.
Заделете малко крем за намазване отгоре.

Внимателно с ръка повдигнете единия край така, че да се завие навътре. Имайте предвид, че леко ще се разместят бисквитите, но не трябва да ви притеснява това, ще ги наместите после.

Завийте и другия край навътре и оформете с ръце през фолиото, така, че да се получи триъгълник.
Завийте отгоре фолиото навътре, като шев да се получи, стегнете и страничните краища.
Сложете рулото в хладилника за няколко часа да стегне добре и да омекнат бисквитите. Извадете от хладилника, и намажете с останалия крем. Наръсете с малко ядки и сервирайте.
Да ви е сладко!
2 Comments

irina79 said…
Какво означава :варено кондензирано мляко"?
Maria said…
Вареното кондензирано мляко е много гъсто и със силен карамелов вкус. Продава се в руските магазини, например Березка. Ето сайта им за да видиш къде има магазини: http://www.berezka.bg/
Принципно може да се приготви и като се вари нормално кондензирано мляко заедно с опаковката на бавен огън, но аз не бих пробвала.