Спагети с крем от риба тон е изискана интерпретация на класическата италианска рецепта за паста с риба тон. Спасителната паста, която всеки е приготвил поне веднъж.

Семпъл и същевременно изискан вкус - паста обгърната в кадифен крем от риба тон. Идеалната форма за тази рецепта са спагети, лингуини или талиатели - паста, която да обере всички вкусове и да ги предложи по най-вкусния и запомнящ се начин за небцето. 

С тази бърза и много вкусна рецепта може да впечатлите дори неочаквани гости. Идеална за бърза и питателна вечеря с любимия човек. 

Продукти: 
(за 4 порции)
 
400г спагети или лингуни 
190г консерва риба тон (натурална или в олио)
200г крема сирене
1 глава червен лук 
няколко стръка пресен риган (или малко магданоз)
20г краве масло
зехтин 
сол
черен пипер
1 лимон 

 
Начин на приготвяне: 
 
Обелете и нарежете главата лук. Сложете го в тиган с маслото и 1 с.л. зехтин. Задушете го за 4-6 минути, на слаб огън, под капак. 

Изсипете консервата риба тон, усилете огъня и гответе 1-2 минути, като бъркате енергично. 

Овкусете с малко сол и черен пипер. 

През това време сложете в тенджера с обем 4-6 литра да заври вода и 2 с.л. сол. 

Сложете пастата и я гответе според времето написано на опаковката. 

Прехвърлете рибата и лука във висока чаша или в чашата на пасатора. Добавете 2 черпака от водата на пастата и пасирайте, докато се получи гладка смес. 

Добавете още един черпак вода, 2 с.л. лимонов сок и крема сиренето. Пасирайте отново. Трябва да се получи рядък и гладък крем. Опитайте на вкус и ако е необходимо доовкусете. 
 
След като пастата се свари, излейте водата, в която се е варила, като оставите 1 чаша, за всеки случай. 
 
Изсипете соса в пастата и разбъркайте добре. Прибавете листенцата риган, кората на лимона, разбъркайте и сервирайте веднага. 
 

 


0 Comments