Ньоки с масло и салвия са идеално ястие за тези, които търсят бърза и вкусна рецепта за приготвяне. Класика в италианската кухня, която всички италианци обичат и приготвят.
Ароматът на масло и листата от салвия е уникален и завладяващ.

Необходими са ви само 5 минути, за да сервирате това апетитно ястие на масата, при условие, че използвате готови ньоки. Ако пък решите да си приготвите картофени ньоки у дома, приготвянето на това ястие ще изисква малко по-дълго време за реализация.



Ако искате да си направите картофени ньоки у дома, ще ви трябват килограм картофи, 1 яйце, 300 грама брашно, сол на вкус.

Много често приготвям ньоки с масло и салвия, когато не искам да прекарвам много време в кухнята, което се случва на всеки когато сме заети с хиляди неща. Пет минути са наистина достатъчни, за да можете да се насладите на това вкусно, ароматно и питателно ястие, след което може да продължите с други дейности.


Продукти:
(за 2-3 порции)

500г картофени ньоки
80-100г краве масло
1 връзка салвия
малко настърган пармезан
сол
черен пипер



Начин на приготвяне:

Измийте добре листата на градинския чай под течаща вода, за да премахнете всички следи от мръсотия или прах. Листата на градински чай са много порести и затова са склонни да задържат много мръсотия.

Сложете дълбока тенджера с 3-4 литра вода на котлона. След като заври сложете 1 ч.л. сол.  Така солта ще се разтвори веднага и дори ньоките ще придобият повече вкус.

Докато чакате водата да заври, сложете средно голям тиган на котлона. Сложете в него маслото да се разтопи, намалете огъня, така че топенето да става бавно и равномерно.

Сложете подсушените листа градински чай в разтопеното масло и ги запържете за няколко минути, така че маслото да се овкуси с аромата на градински чай.

Когато водата в тенджерата заври, сложете ньоките да се варят и щом изплуват на повърхността, ги отцедете. Цялата процедура отнема 3-6 минути.

Отцедете ньоките от водата (може да ги оставите в тенджерата или да прехвърлите в купа) и ги разбъркайте добре с маслото и градинския чай, така че да се овкусят добре със соса.

Сервирайте още горещи. По желание може да ги поръсите с малко пармезан. 

Ако тази рецепта ви е харесала, не пропускайте рецептите за ньоки с доматен сос и наденица, ньоки в крем от червена леща и гъби или ньоки в сос от горгонзола, гъби и бекон



 

0 Comments