Ньоки с крем от горгонзола, гъби и бекон е бързо основно ястие, което се приготвя само за няколко минути. Много кремообразно и богато на вкус ястие, което си струва да опитате!
Особено ако харесвате силния и сладък вкус на горгонзолата, която отлично се съчетава с гъби, бекон и салвия. 

Бърза и лесна рецепта за приготвяне, изпълнена с вкус и аромат. Ако и вие като мен обичате богати на вкус ястия, но в същото време лесни и бързи за приготвяне, тези ньоки ще ви допаднат.
Комфортна храна, която чудесно се съчетава с чаша червено вино и приятна компания.


С картофени ньоки можете да приготвите много вкусни ястия. Може да опитате и другите ми предложения: 

📌 Ньоки в доматен сос с наденица

📌 Ньоки в сос от червена леща и гъби


Продукти(за 4 порции):
500г пресни охладени картофени ньоки
200г гъби печурки
200г Горгонзола долче
100г прясно мляко
30г краве масло
100г бекон
7-10 листа салвия
черен пипер


Начин на приготвяне:

Гъбите почистете добре без да ги мокрите. Външната част на гъбата (шапката) обелете с тънък нож, а края на пънчето отрежете. Нарежете ги на резени. 

В голям тиган сложете малко краве масло и запържете гъбите за няколко минути. Извадете ги и отделете в чиния. Поръсете ги с малко черен пипер. 

В същия тиган сложете нарязаният на парченца бекон и листата салвия. Запържете ги на сухо до златисто. (Беконът ще си пусне мазнина). Извадете и сложете при гъбите. 


Сипете в тигана прясното мляко, добавете сиренето Горгонзола на кубчета и на среден огън го оставете да се разтопи като периодично разбърквате.

През това време в дълбока тенджера(4-5л.) загрейте вода. Като заври сипете 1 ч.л. сол и пресните ньоки. Гответе за 2-3 минути докато изплуват на повърхността. 

Извадете ги с решетъчна лъжица и ги сипете в чиниите. Отгоре разпределете соса, а върху него гъбите с бекона и салвията.

Сервирайте. 



2 Comments

Federica Simoni said…
Stupendo questo piatto!! Complimenti!
Maria said…
Grazie Federica. Un bacione e buona serata!