Свинските ребра на тиган са много вкусни, нежни и сочни. Както знаем традиционно ребрата се пекат на скара. 

Често обаче се случва времето да не е подходящо, или да не ви се излиза навън. В такива момента един хубав незалепващ тиган ще е достатъчен, за да имате чиния с хрупкави и вкусни ребра! 


Може да мариновате ребрата с подправките няколко часа преди обяд или вечеря като ги оставите покрити в хладилника. 

Ако нямате много време просто ги изсипете директно в тигана. Пак ще имате отличен резултат!



Много е важно обаче да изберете качествено бяло вино. Препоръчвам ви да използвате пресни подправки, когато е възможно, което не мисля, че е трудно, тъй като розмаринът е целогодишна билка.

Не бързайте да готвите на силен огън, свинското месо е много деликатно и рискувате да развалите сочността му и да стане много жилаво.
Сервирайте ребрата с прясна салата, добро вино, най-добре същото, с което сте ги готвили! Аз добавих малко полента, която сварих във соса, който ми остана от ребрата. 

 
Продукти:  
(За 3 порции)

около 1.5 кг свински ребра или 1кг свински гърди с кост
400мл вода
200мл бяло вино
3-4 клончета пресен розмарин
4 скилидки чесън с обвивката
зехтин
сол
пипер

Начин на приготвяне: 

Ако купите свински ребра те с по-малко месо по тях затова съм написала по-голямо количество. Нарежете месото на малки парчета около 10-15 см дълги. 

Моето парче беше по-скоро гърди с кост, които нарязах на парчета с ширината на реброто, а след това всяко парче на две, едното с кост, другото без кост. 

Сложете парчетата месо в дълбок незалепващ тиган с малко зехтин, клончетата розмарин и скилидките чесън. В кана смесете виното и водата. Излейте сместа върху месото. Покрийте с капак. 


Сварете ребрата на бавен огън за около час, докато месото се отдели от коста. Махнете капака на тенджерата и оставете още за 15-20 минути да поизври водата. 

Когато са готови ребрата излейте останалата течност, ако има такава. Сложете малко зехтин в тигана и оставете ребрата да се запържат до златисто на среден огън. 

Сервирайте с прясна салата. При мен остана малко течност, която използвах да сваря малко инстантна полента. 

Източник: http://blog.giallozafferano.it/ricettefacililucia/costine-di-maiale-in-padella-ricetta-secondo-carne/

3 Comments

Mariana G said…
Мимче-любимче, страхотна вкусотия са тези ребърца!!! :) Пак ще ги приготвям, вече са ми любима рецепта! :) Благодаря ти за прекрасната рецепта! Целувки!!! :)

Maria said…
И аз ти благодаря Мимче, че отново ми се довери!
Целувки и от мен!
Mariana G said…
:) :) :)