Паста с риба тон е класическа италианска рецепта. Спасителният пояс на почти всяка италианска домакиня. Рецепта, която се приготвя за няколко минути с малко продукти и много вкусна, питателна и лесна.

Представете си, че се прибирате уморени след дълъг работен ден. Отвaряте хладилника и… се сещате, че дори не сте успели да пазарувате.
В дъното на шкафа с продукти стои само една консерва риба тон...не се отчайвайте! Може да я превърнете в герой на много вкусна рецепта: паста с риба тон! 

Лесно за приготвяне ястие, перфектна за вечеря в последната минута, защото вкусни ястия могат да бъдат приготвени дори с най-простите съставки. 

Сосът, който ще приготвите е само с няколко продукта, ще направи но ще направи ястието още по-вкусно. 

Заповядайте, вечерята е сервирана!

Продукти:  
(за 4 порции)

320 г ригатони или друг вид паста, по ваш избор
250 г риба тон в олио, изцедена добре
1 чаша бяло вино (200 мл)
1 шепа нарязан магданоз
2 скилидки чесън
4 с.л. студено пресован зехтин
няколко семки лют червен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Загрейте незалепващ тиган на умерен огън, сипете 4 с.л.зехтин, добавете 2 скилидки чесън нарязани на тънко и лютия пипер. 

Сипете ригатоните във вряща подсолена вода и варете ал денте(леко да са жилави) според времето написано на опаковката на пастата. 

Добавете рибата в тигана, сотирайте и добавете бялото вино, шепа магданоз, щипка сол. Оставете на слаб огън докато се изпари виното. Сипете половин черпак от водата, в която е вряла пастата и свалете от огъня. 

Отцедете пастата, сипете в тигана и разбъркайте. Варете за около 1 минута. Разпределете в чинии, наръсете с нарязан магданоз, малко зехтин и сервирайте.

Снимките са обновени 11.2020г

3 Comments

Raffi said…
piatto semplice ma gustoso, bravissima!!!
Morena said…
io adoro il tonno e minimo una volta a settimana ci faccio la pasta!!!Buonissimaaaa!!!!
BARBARA said…
Allora, lo faccio come te con un'unica differenza...non l'aromatizzo con il rosmarino ma con il basilico; proverò la tua versione.