Една невероятно вкусна и лесна рецепта за бриоши, която стана хит у нас. Този път с добавка на нутела - фантазия. Много добре се прие :о)

18 Comments

Имам една питанка. Когато вече са сложени да се пекат- и двете ли фурни едновременно, или първо долната, за да бухнат малко и после се включва и горната? Да се избегне така нареченото "клисаво тесто", за това си питам:) Мария, покрай теб ще започна да ям сладко, да знаеш!:))))
Nanita said…
Ех...защо не погледнах малко по-рано тази красота!Една питка се мъдри сега във фурната,а можеше да са тези неустоими бриоши.Прегръдки!
Maria said…
Ирони обяснявам веднага :-) Загрява се цялата фурна на нужната температура (в случая 180С), не долния или горния реотан. Нов никакъв случай няма да включваш вентилатора. За да не става клисаво тестото правиш следното: Оформяш в желаната форма,нареждаш в тава застлана с перагмент (готварска хартия) , оставяш поне 4-5 см между всяка кифла защото бухват доста и покриваш с една памучна кърпа ама не хавлиена, да не тежи на тестото. Оставяш го да си бухне поне 30-40 мин. (Това правило важи за всички тестени продукти с мая – хляб, питки, козуначени кифли и прочие). В завивсимост от вида на тестото ще бухне различно. Например колкото повече захар и масло има в тестото ще ти бухва по бавно, защото е по-тежко тестото. Тези кифли специално аз не ги чаках много да бухнат, че ми беше загряла фурната (бях пекла един хляб и вътре имаше купичка с гореща вода на дъното, незнам от нея ли или самото тесто си утроява обема докато се пече, но бухната много при самото печене, и малко докато бухваха.)Aко имаш още неясноти питай, щом е за каузата :)))))
Amalia said…
Delicious!
Ясно ми е за тестото, както и за втасването. Но примерно- когато правя обикновен хляб със сирене, (примерно) си го пека първо долу( без предварително нагрята фурна), около 15-тина минутки на 150градуса. После, когато видя,че е по-малко от една втора на тавата ми, пускам и горната фурна и увеличавам градусите на 180. И така си го пека. Обаче. За тези бриоши ме интересува. Знам,че се оставя разстояние, знам също,че , ако има вид плънка, по-течна( в случая течния шоколад си е по-течен) , трябва да се пусне да се пече първо на долна фурна, за да се избегне слепването..Ама какви ги говоря?! Просто не знам и за това пак питам, че утре ще ги тамъня:)Тоест- приготвям на децата ми:) Искаааам така да станааат, както ги виждааам:)):)))Благодаря!!! Много!!
Maria said…
Загряваш на 180 С и печеш :) Никога не съм пекла първо на долен,после на горен реотан...майка ми го правеше навремето. Сега даже загрявам винаги на 220С и като пъхнеш вътре тестото, то си бухва още,надува се и се изпича чудесно. Не ги препичай много...до златисто и вадиш на решетка...бързо се изпичат...шоколада не го мисли..няма да станат клисави...само спазвай рецептата...и чакам отзивите :)
SMİLENA said…
moyte mnogo obichat nutela.shte napravya...
katty said…
una vera colazione da re!!!! bacioni!!
This must be like heaven!
Really good looking and delicious!
Много красиво!
Sweet Corner said…
Can`t take my eyes of a first photo, great!!!!
Maria said…
@Нанита гуш и лека седмица, другия път ги направи, няма да съжаляваш :)
Maria said…
Amalia thanks a lot!
Maria said…
Smilena shte chakam otzivi :)
Maria said…
Katty grazie, si, da vero colazione :)
Maria said…
Mononoke thank you so much! Kisses!
Maria said…
Sweet Corner :-)))) Kisses!
foodcreate said…
Delicious~ Looks Sooooo Tasty :)

Thanks for sharing your Recipe:)


Welcome ~~~~
http://foodcreate.com
Join post your comments !

Have a great Day !
prekrasno !!