Ако искате да опитате вкусна разядка, обърнете се към турската кухня. Мнообразието от такива там е голямо. Само си изберете продукт и веднага ще намерите поне няколко варианта на разядка. Затова днес ви представям поредната вкусна турска разядка със сурови червени чушки и сирене. 

Не е като да не съм пускала разядки с червени чушки в блога. 😁 Това е така, защото много ги обичам и винаги искам да пробвам нови варианти. 

Червените чушки добавят много вкус на всяко ястие в което се слагат, независимо дали са пресни, печени или сушени. 


Комбинацията от прясна червена чушка, сирене и сушени на слънце домати е чудесна. Може да си я хапнете директно с лъжицата. 

Чудесна гарнитура към печено месо, лек здравословен обяд или разядка за вечеря с приятели. 


На вкус леко ми напомня на вкусна домашна лютеница със сирене, което е нормално, предвид продуктите, които съдържа.

Приготвянето ѝ отнема не повече от 5 минути, така, че може да приготвите по всяко време, стига да имате продуктите под ръка. 

Продукти: 
(за 4 порции)
 
1 голяма червена чушка
10 парчена сушени домати*
2 скилидки чесън
150г краве сирене
щипка лют пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. мащерка 
1 ч.л. риган
черен пипер 
30-50г зехтин
 
*Има два варианта, които да ползвате. Сушени домати дехидратирани и сушени домати в олио. Първите трябва да ги накиснете във вряла вода, да се рехидратират. Отцедете ги от водата и ги добавете. 
Сушените домати в олио ги добавете директно към останалите съставки, като може да добавите част от ароматното олио в разядката, вместо зехтин. 

 
Начин на приготвяне: 
 
Обелете скилидките чесън. Пригответе си подправките в малка чиния. Накиснете доматите, ако това е необхдимо. Виж по-горе. 
Измийте и подсушете чушката. Махнете семките и я нарежете на големи парчета. 
 
В купата на блендер/чопър сложете всичките продукти - чушката, чесъна, сушените домати, сиренето на парчета, подправките и мазнината. 

Блендирайте за 1-2 минути, докато се получи кремообразна смес. 

Сервирайте в чиния, като украсите с малко пресни подправки и парченца сушен домат. 

 


0 Comments