Мус от авокадо със заквасена сметана носи духа на средиземноморието. Лесен начин да си направите вкусен мус от авокадо с 3 продукта. Само за 5 минути може да приготвите тази бърза и здравословна рецепта с много приложения. 

Деликатният вкус на авокадото се съчетава прекрасно с леката киселинност на заквасената сметана. Ако търсите по пикантна нотка, може да добавите 1 скилидка чесън към муса.

Винаги когато успея да си взема хубаво авокадо приготвям този мус. Намерила съм му толкова приложения и е любим на всички вкъщи. Най-често го приготвям със заквасена сметана от 12%, но може да ползвате и такава от 20% . Пробвала съм да го правя с цедено кисело мляко, но вкусът е различен. Затова ви препоръчвам да следвате рецептата.

Идеален като разядка с препечен хляб, като сос за печена риба или месо. Може да го сервирате с варени яйца или с пръчици пресни зеленчуци. 


Продукти:  
 
2 броя добре узряло авокадо (от по-малките)
100г заквасена сметана 12% или 20%
сол
1-2 с.л. лимонов сок 
1скилидка чесън (по желание) 
копър за украса


Начин на приготвяне: 

Измийте и обелете авокадото. Извадете костилките им и ги сложете в купа. 

С вилица намачкайте добре плода, така, че да се получи максимално гладка консистенция. По желание, може да използвате пасатор за целта. 

Полейте с лимоновия сок и объркайте. 

Прибавете заквасената сметана, добавете сол на вкус и объркайте добре. Ако слагате чесън го пасирайте и прибавете към сместа.
 
Сипете в подходяща чиния и украсете с пресен копър и малко зехтин. 

Сервирайте с резени багета или препечен хляб, като разядка. 
 



0 Comments