Щом видя рецепта с комбинация от чушки + яйца и сирене веднага я пробвам. Обичам тези три продукта във всякакви варианти. Така и с тази рецепта, когато Пепа Стоева я показа още на следващия ден я приготвих. Не спазих точната рецепта, добавих мой почерк според нашите вкусове. Оттогава вече няколко пъти я правя.

Затова реших да я добавя към бързи, любими рецепти. А тя наистина се приготвя лесно и бързо. Както казва мъжът ми, "най-трудната" част в тази рецепта е да срежеш чушките по дължина и да извадиш семките. Може да ползвате каквито чушки имате под ръка - зелени, червени, сиврия. На мен най-много ми харесва със сиврия.  

 

Моят вариант леко се различава от оригинала, но вкъщи така се харесва. С леко хрупкави чушки и добре препечено сирене и яйца. 

Понякога слагам нарязано пикантно чоризо, което допълнително придава вкус на ястието.  


Продукти за 4 порции:
12 чушки сиврия
300г краве или овче сирене
3-4 яйца
няколко стръка магданоз
1 голям домат
20г зехтин
30г краве масло


 

Начин на приготвяне: 

Измийте добре и подсушете чушките. С ножица изрежете дръжките.
Направете разрез на чушките по дължина с нож от дръжката към края. С пръсти или с помощта на лъжичка махнете семенника.

В купа разбийте яйцата, добавете натрошеното сирене, ситно нарязан магданоз и малко черен пипер. Объркайте докато се получи хомогенна смес.

Вземете средно голяма тава. Намажете я леко със зехтин. 


Вземете една чушка и с пръстите на лявата ръка леко я разтворете. С чаена лъжичка сложете по около 3 лъжички и ги разпределете по цялата дължина.
Наредете ги плътно една до друга в тавата. Ако ви остане от плънката я разпределете между чушките. Като се препече, това става най-вкусната част от ястието.
Нарежете домата на филии и сложете тук там из тавата от него. Отгоре нарежете маслото на тънки резени и го разпределете в тавата.

Загрейте фурната на 200С. Изпечете за около 30-35 минути докато яйцата се сготвят и ястие леко започне да се припича. Извадете от фурната и наръсете със ситно нарязан магданоз. 

 

Източник: https://pep-4o.blogspot.com/2019/06/blog-post_10.html

0 Comments