Крем супа от броколи е много вкусна и лесна за приготвяне. Кремообразна, здравословна и питателна зимна супа, която може да се приготви за малко повече от половин час. 

Идеалното ястие за затопляне в студените дни, което ще се хареса дори на тези, които обикновено не ядат броколи. 


Традиционно както и другите крем супи се сервира с крутони, но може да импровизирате по ваш избор или следвайки съветите ми по-долу.


Продукти:
500г броколи
300г картофи
1 стрък праз лук
500мл бульон или вода
зехтин
сол, черен пипер

люспи пармезан
домашно приготвени крутони 

Начин на приготвяне: 

Измийте броколите. Накъсайте ги на розички. Картофите обелете, измийте и нарежете на едри кубчета. Почистете стръка праз и го нарежете на едро.

В дълбока тенджера сипете зеленчуците, сол, зехтин и бульона или водата. Варете на бавен огън за около 30 минути. Свалете от огъня и пасирайте. Добавете черен пипер и сервирайте с крутони и люспи пармезан. 

Съвети:

  • Вместо праз можете да използвате лук, а ако искате да придадете повече аромат може да добавите мащерка или лют червен пипер.
  • В края на варенето може да добавите 200 мл прясна сметана, което ще придаде на крем супата още по-кадифена консистенция.
  • Супата от броколи се съчетава много добре с морски дарове, затова може да я сервирате със скариди или миди.
  • Ако искате да направите по-лек крем от броколи, особено ако сте на диета, можете да замените картофите с моркови и да добавите ядково мляко.
  • Може да запържите няколко резена бекон до златисто и да сервирате със супата.Така ще придадете хрупкавост и аромат.

 

Адаптирано от: https://ricette.giallozafferano.it/Vellutata-di-broccoli.html

0 Comments