Вкусно, сочно и апетитно основно ястие благодарение на пълнежа от варена шунка и зелени маслини. Приготвя се лесно и бързо, това пуешко руло е идеално за семеен обяд или вечеря. Пуешкото месо е диетично и леко. Чудесно е за всички, които са на диета или искат да се хранят по-здравословно. 

Ако искате допълнителен щрих към ястие добавете няколко резена кашкавал в пълнежа! 

Продукти за 6 порции:
800г пуешко филе цяло парче
70г варена шунка на резени
50г зелени маслини без костилка
30г краве масло
100мл бяло вино
розмарин
салвия
зехтин
сол
пипер
1-2 ч.л. царевично нишесте

 Направете два разреза на филето така, че да може да го разтворите като книга и да стане по тънко и голямо парче месо. Сложете върху голяма дъска, покрийте с домакинско фолио и начукайте добре месото с чук за месо. 

Ако това ви се вижда трудно може просто да нарежете филето на тънки резени под наклон, така, че да се получат 6 или 9 тънки пържоли. Наредете ги една до друга така, че да се получи голям правоъгълник, който също може леко да начукате. 

Върху месото сложете резените шунка и нахвърляйте маслините. Навийте на стегнато руло. Вземете кухненски канап и стегнете рулото на няколко места, така, че да не се развие докато се готви. Поръсете с черен пипер. 

Загрейте фурната на 180С.

Вземете голям и дълбок тиган или съд, който може да сложите във фурната след това. Сложете на дъното му бучка масло и малко зехтин. Прибавете 1-2 стръка пресен розмарин и няколко листа салвия.  Добавете пуешкото руло. Запържете на среден огън от всички страни до златисто.Посолете месото. Полейте с бялото вино, деглазирайте дъното на съда и махнете от котлона. Покрийте с капак и прехвърлете във фурната. 

Печете за около 50 минути. След като се изпече, извадете го от тигана на дъска да си почине. Върнете съда на котлона и сгъстете леко соса от виното и соковете, които си е пуснало месото.  За целта в малка купичка сипете нишестето с 2-3 с.л. вода, разбъркайте и добавете към соса. Разбъркайте енергично да заври и махнете от котлона. 

Махнете конците на рулото и го нарежете на дебели резени. Сервирайте полети със соса. Чудесна гарнитура за пуешкото руло са варен ориз или пържени картофи. 

 Източник: https://www.cucchiaio.it/ricetta/rotolo-di-tacchino-alle-olive/

0 Comments