Ако имате тиквички и се чудите какво по-различно да направите с тях, опитайте този бутертарт. Приготвя се бързо, а се изяжда още по-бързо, защото е много вкусен. 

Може да го направите само с тиквички и кашкавал, ако искате безмесна версия.

 
Продукти:
1 опаковка прясно бутер тесто (около 280г)
3 средно големи тиквички
100г кашкавал на резени
100г прошуто кото (варена шунка на резени)
зехтин
1 жълтък
сусам
сол и пипер
малко галета

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките на много тънки резени, не по-дебели от 1-2мм. В дългок тиган с няколко лъжици зехтин запържете тиквичките, като бъркате постоянно. Така се задушават и им се изпарява водата. Накрая овкусете със сол и черен пипер. Охладете добре.

 
В малка правоъгълна тава сложете бутер тестото заедно с хартията, в която е увито, така, че да по стените на тавата да има тесто поне 2-3 см височина. Надупчете на няколко места тестото с вилица. Наръсете с 1-2 с.л. галета. Това се прави за да могат да поемат влагата от тиквичките и да не се разводни тестото. 

Наредете половината от тиквичките по цялата дължина на тавата. Върху тях разпределете резените шунка, а отгоре резените кашкавал. Покрийте с останалата част от тиквичките.

Подгънете краищата на тестото навътре, и ако ви е останало малко от тестото направете ленти, които да разпределите отгоре. Намажете с жълтък и поръсете с малко сусам.

Изпечете в загрята фурна на 200С за около 40 минути до златисто. 
 
Охладете на решетка и нарежете.
Да ви е сладко!


0 Comments