Името е взаимствано от бисквитите на Molino Bianco. И тъй като рецептата всъщност е от техния сайт реших да го запазя.

Имах силното желание да изпълня рецептата точно. Обаче когато взех да приготвям съставките се оказа, че от Молино Бианко са изпуснали брашното. :) 

Поразрових се в нета, видях, че и други са забелязали това и накрая всеки е модифицирал рецептата по свой начин. Така се получи и с моята. В основата продуктите са същите, но леко промених съотношението. За което всъщност не съжалявам защото се получиха много, ама много шоколадови бисквити, на които ти е трудно да устоиш. А аз даже не съм шоколадоман. :)

 

И така ето я моята версия на рецептата:

Продукти: 
(За около 20 сърца)

120г брашно
75г картофено нишесте (или царевично)
50г черен шоколад (аз го направих със 70% какао)
80г меко краве масло
30г пълномаслено какао
50мл прясно мляко
10мл олио
80г пудра захар
1 ванилия
1/3 пакетче бакпулвер и ½ пакетче амониев бикарбонат (и двете на д-р Йоткер)

Начин на приготвяне:

В стъклена или метална купа сипете натрошения шоколад, какаото и прясното мляко. Сложете купата на водна баня докато се разтопи шоколадът, разбърквайте енергично до получаване на хомогенна смес.

В отделна купа сипете мекото масло с пудрата захар и олиото. Разбъркайте с миксер, докато се получи пухкав крем. Прибавете леко охладената шоколадова смес към маслото и разбъркайте добре докато се смесят.

В купа смесете брашното, нишестето и набухвателите. Прибавете на части към сместа докато се смесят добре. Като стане гъсто тестото доомесете със силиконова шпатула.
Готовото тесто омесете на топка и завийте с домакинско фолио. Сложете в хладилник за 30 минути.

Загрейте фурната на 180С. 

Разточете тестото с дебелина 8-9мм. 

Изрежете сърца с помощта на форма за сладки. Наредете в тава покрита с домакинска хартия, като оставите малко място между тях защото се надуват.

Изпечете за 10 минути. Охладете на решетка.



0 Comments