Продължавам с вариациите на тема пуешко месо. Днешната рецепта прилича на руло Стефани, но не е. Първо, защото е с пуешко месо. И второ, защото не се пече а се задушава.
Ако не ви се занимава да търсите пуешко месо, може да я направите с пилешко филе, но когато имате възможност опитайте и оригиналът.

Продукти: 
(за две рулца (около 8 порции)):

700г пуешко филе (смляно на кайма)
2 яйца
200г рикота
30 г настъргано пармиджано
2 с.л. ситно нарязани пресни подправки ( салвия, розмарин, риган, мащерка, босилек, листа зелен лук)
1-2 с.л. галета
6 сварени яйца
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън
2 консерви домати на кубчета
1 ч.ч месен бульон
зехтин
сол и пипер
няколко листа босилек

Начин на приготвяне:

Пригответе смес от смляното пуешко филе, рикотата, пармиджаното, подправките, яйцата, сол, пипер и галетата. Омесете добре.

Разделете сместта на две равни части. Всяка част разточете на правоъгълник с размер около 25 х15см. Сложете в средата всяка част по три сварени яйца и завийте на руло (както се приготвя руло Стефани). Заоблете краищата на рулата.

В дълбока тенджера (преценете вашия размер така, че да може да съберете двете рула едно до друго) сипете малко зехтин. Запържете двете рула поотделно от всички страни до златисто. Извадете ги в чиния. Запържете в същия съд ситно нарязания лук и чесън. Прибавете доматените консерви и рулата. Хубаво е да бъдат покрити поне половината с доматения сос.

Задушавайте на бавен огън за около 25-30 минути, като завъртите по средата на готвенето рулата. Ако много се сгъсти сосът сипете малко бульон.

Накрая прибавете ситно нарязан босилек и сервирайте.

0 Comments