Много вкусна торта по идея на Ирина Вайнерман с леки мои изменения. Аз я направих в 22 см форма, кондензирано мляко не съм варила, направих карамел с 300г захар и 50-100г топла вода и с него залях тортата отгоре. Карамела попи в горния блат и стана фантазия. Най отгоре разтопих 200г шоколад и с него намазах тортата отгоре и отстрани. Върху втърдения шоколад окрасих с остатъка от карамела и стърготини.

250 г меко краве масло
200г захар
200 г брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
4 яйца
4 с.л. мляко
1 ванилия
3 с.л. какао

Кокосова маса:
500 мл мляко
6 с.л. грис
200 г краве масло
200г захар
200 г кокосови стърготини
Готова шоколадова глазура (или разтопен шоколад на водна баня с малко сметана или мляко)
Варено кондензирано мляко с краве масло (примерно 100 г кондензирано мляко и 50г масло, а може и просто с варено кондензирано мляко да намажете)

Маслото разбийте с захарта. Едно по едно добавете яйцата. Прибавете и останалите продукти. Намажете форма с масло около 24см диаметър. Изпечете в нагрята до 180С фурна около 25 мин. Изстудете и разрежете на две части.
В тенджерка налейте мляко, добавете масло и гриса и кипнете. Варете до гъста каша. Добавете захар и кокосовите стърготини и разбъркайте. Сложете долния блат в тортена форма и го залейте с леко изстудения кокосов крем. Отгоре покрийте с втория блат и оставете да изстине. Махнете страничната част на формата и намажете с кондензираното мляко. Като се втърди намажете с разтопения шоколад. Отстрани украсете с филирани бадеми, а отгоре като засъхне шоколада може да украсите с шоколадови ленти.

2 Comments

Sweet Corner said…
this is great, I like it:)
Maria said…
Thanks a lot :)