Сандвич с мус от риба тон и песто е един от любимите ми сандвичи. Преди време попаднах на този сандвич в инстаграма на Хилда, една българка, която живее в Дания. Оригиналната рецепта е от менюто на датската верига за бързо хранене Joe & Juice и се нарича Спайси туна.

Докато прочета рецепта, помислих за момент дали имам всички продукти, с какво да заменя чушката халапеньо и вечерята беше готова. 


Оттогава тази рецепта често присъства в нашето меню, тип "бърза вечеря", особено когато имам и пресни питки под ръка. Леко съм я видоизменила по наш вкус, но ще ви напиша оригиналната рецепта, заедно с моите добавки.

Горещо препоръчвам тази рецепта на всички. Уникално вкусна е и много лесна за приготвяне, затова ще я споделя с вас. Направо се размазвам от кеф с този сандвич. 😍😋

А тези чабати от семола са просто родени да бъдат част от този сандвич. 

Продукти: 
(за 4 сандвича) 
 
4 питки чабата или франзела(багета) срязана на половина
1 кутия с риба тон (може в олио или в собствен сос)
1 глава червен лук
1/2 бурканче песто дженовезе
4 чушки халапеньо (аз не слагам)
2 домата 
1-2 кисели краставички (моя добавка, по желание)
4-5 с.л. майонеза
малко ситно нарязан магданоз (моя добавка)
кората на 1/2 лимон (моя добавка) 
сол, черен пипер
 


Начин на приготвяне:
 
Нарежете лука на тънки ленти. Сложете го в купа, поръсете с малко сол и залейте с вода. Оставете го за поне 30 минути, за да се махне лютивината на лука. Отцедете го добре, нарежете го на ситно (по желание)  и го сложете в чиния.

Отцедете течноста от рибата. Сипете я в малка купа. Добавете лимоновата кора, магданоза, малко сол, черен пипер и майонезата. Разбъркайте добре. 
 


Срежете чабатите на две половини. Запечете ги на грил тиган (скара или обикновен тиган) от двете страни. 

Намажете долната част на хляба с 1 с.л. песто. 
 


Отгоре разпределете плънката. А върху нея сложете чушките халапеньо, нарязани на тънко или резен домат (кисели краставички). 
 

📌Знам, че са различни като вкус и не за взаимозаменяеми, но и трите се допълват чудесно с муса от риба тон, така, че която и да изберете, дори две от тях наведнъж, няма да сбъркате. 

Затворете сандвича и сервирайте.

Източник: @hilda_the_tablehopper

0 Comments