Крекери с ементал са лек и вкусен брънч за цялото семейство. Ароматни, хрупкави крекери, които се топят в устата. 

Изглеждат много симпатични, нали? Приличат на резен сирене ементал, а всъщност този вид сирене е една от основните съставки на рецептата. Колко са крехки, хрупкави и вкусни оставям на вас да разберете, само ще ви кажа, че тези крекери пристрастяват. 

Може да им се насладите такива, каквито са, но си пасват чудесно с различни колбаси или сирена, а ако се чудите дали можете да ги сервирате със студена бира или вино, отговорът е категорично да!

Не си въобразявайте, че тези крекери са трудни за приготвяне. Напротив, рецептата е толкова лесна и бърза, че можете да я приготвите заедно с децата си. Те дори ще се забавляват много! 

По желание може да ги приготвите и с други видове ароматни сирена, като чедър, комте, пекорино или да замените част от ементала с някое от тях.  

Вкъщи още след първото приготвяне се превърнаха в любими. 😍


Продукти:
(за 30-40броя) 

210г бяло брашно
100г краве масло
2 яйца М
100г настърган ементал
60г настърган пармезан
щипка сол 
 


Начин на приготвяне: 

Нарежете маслото на кубчета. Сложете го с купата на миксера. Добавете брашното и разбъркайте до получаването на мазни трохи. Постепенно добавете настърганите сирена, щипка сол и яйцата. 

Омесете меко тесто, без да месите дълго. Само колкото да се смесят добре продуктите. Смачкайте го на правоъгълник или кръг и го завийте в лист хартия за печене. 

Оставете го на студено в хладилника за 30-40 минути. 

Разточете тестото на лист с дебелина 3-4мм. Има няколко варианта за работа. Вие ще изберете кой ви е по-удобен. 
 

 
Единия вариант е да разделите тестото на 2-3 части и всяка да разточите на кръг. Разрязвате кръга на 8-12 парчета. 
Вторият вариант е да разточите тестото на голям правоъгълник. След това на ленти с ширина около 10см, а след това всяка лента на триъгълници. 

С помощта на накрайници за пош, направете тук там дупки в тестото, за да се получи всяко парче крекер, като сирене ементал. Вместо накрайници за пош, може да направите дупките със сламки или с друг прибор, по ваш избор, като уреда за махане дръжките на чушките.
 
Загрейте фурната на 190С.  


Наредете крекерите в тава. Изпечете ги за 15 минути, до леко златисто. 

Охладете ги на решетка и сервирайте. 
 


Източник: https://www.lauraadamache.ro/2021/01/saratele-de-casa-cu-cascaval.html с леки видоизменения.

0 Comments