Торта Баунти без печене е перфектният десерт за лятото. Свежа и вкусна, хрупкава основа и пълнеж - торта, в която ще се влюбите. Комбинацията от шоколад и кокос е истинска наслада, наистина неустоима.

Ако търсите вкусен летен десерт, но да е много лесен за приготвяне и да не се налага да включвате фурната - торта Баунти без печене е правилният десерт за вас!

Приготвя се само с няколко продукта и минимално усилие. 

Може да персонализирате торта Баунти по хиляда различни начина. Поръсете я с кокосови стърготини, добавете шоколадови капки в крема или използвайте различни видове шоколад като покритие. Може дори да я приготвите във вид на десерт Баунти, само с крема и шоколадовата заливка. Скоро ви показах и рецепта за торта Баунти с печен блат. 


💡Ако искате да направите тортата във форма с диаметър 26см, удвоете всички продукти в рецептата.

 Продукти:
(за форма с диаметър 16см.)

За блата:
100г шоколадови бисквити (аз ползвам Gullon cuor cereale cioccolato) 
50г краве масло

За крема:
250г маскарпоне
170г кондензирано мляко
150 г кокосови стърготини

За шоколадовия ганаш:
80г шоколадов кувертюр минимум 55%
80г течна сметана за разбиване 35%



Начин на приготвяне:

 Сложете бисквитите в блендер и ги смелете докато станат на трохи. Разтопете кравето масло на котлон или в микровълнова фурна на 450W за 20-25секунди. Добавете го към бисквитените трохи и разбъркайте енергично да се смесят двете съставки. 

Вземете тава с диаметър 16см. Постелете дъното с хартия за печене. 

Изсипете сместа, разпределете по цялото дъно и трамбовайте добре с лъжица, плоска шпатула или друго каквото имате под ръка. Аз използвах един тампер за кафе. 😀

Приберете в хладилника да стегне за час. 

Пригответе крема. В дълбока купа сипете маскарпонето и кондензираното мляко. Разбъркайте добре с бъркалка. Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте.

Извадете блата от хладилника и изсипете крема. Заравнете. Приберете в хладилник за два-три часа да стегне добре.

Пригответе шоколадовия ганаш. В казерола сипете сметаната и леко я загрейте. Като започнат да се образуват балончета по краищата на съда, значи е готова. Ако имате термометър, трябва да е около 85С.

Прибавете шоколадовия кувертюр на малки парчета и върнете на огъня. Намалете котлона на съвсем слаб огън и енергично бъркайте докато се разтопи шоколада, като сметаната не трябва да завира.
 

Свалете от огъня и продължете да бъркате докато сместа леко се охлади. Полейте тортата с ганаша и върнете отново в хладилника да стегне за няколко часа.

След това я извадете от ринга внимателно, като преди да разтворите формата много внимателно с остър и леко мокър нож минете по-краищата за да отлепите ганаша. 

📌 Един съвет. Тортата е най-хубава на следващия ден, ако можете да изчакате толкова. 😂 

Аз побързах да я разрежа 3-4 часа след като я прибрах да стегне с ганаша, но беше леко мека. На следващата сутрин вече беше стегнала перфектно. Бисквитения блат беше поел влага от крема и беше леко поомекнал. Така всичко се беше сляло и вкусът беше наистина уникално кремообразен и наситен. 




5 Comments

Federica Simoni said…
Mamma mia che buona!!!!!😍😍😍😍😍
speedy70 said…
Una golosa visione questa torta al cocco!!!
Maria said…
Grazie mille ragazze!💖💖 Abbracci!
Mariana G said…
Мимче, здравей! :) И тази тортичка е мнооого вкусна! Направих я сутринта, но кой ще чака до утре :))) преди малко си хапнах, много бързо се прави и е истинска наслада! Благодаря ти за хубавата рецепта! :)
Maria said…
Ех Мимче, много си пъргава! 😍 Наистина тези торти са страхотни, Иван дето не яде много сладко се облизва като котарак на тази. :) Благодаря ти от сърце за милите думи!