Палачинки с рикота и кокос са пухкави, ароматни и неустоими. Вкусни са сами по себе си, но не ви пречи да ги гарнирате по избор. Идеалната здравословна закуска за всеки, с много фибри и протеин. 


 Когато видях рецептата знаех, че ще ми харесат много, а когато ги направих се влюбих в тях. Със сигурност ще присъстват често на масата ни. 

Досега си правех подобни от рикота, яйце, ванилия и кокосово брашно, но с добавката от мазнина и мляко стават още по-вкусни и пухкави. 

Продукти:
(За 9 броя)

150г рикота
2 яйца
60г прясно мляко
1 с.л. еритритол (или мед по желание)
2с.л. разтопено и охладено кокосово масло (или зехтин)
30г кокосово брашно
1 ч.л. бакпулвер
ванилия

кокосово масло за тигана

Начин на приготвяне:

В купа сипете рикотата, яйцата, прясното мляко, подсладителя и ванилията. Разбъркайте докато получите хомогенна смес. Добавете течната кокосова мазнина или зехтина. 

Ако слагате кокосова мазнина е хубаво продуктите ви да са със стайна температура, в противен случай маслото ще замръзне и ще се втвърди леко. Сега сложих зехтин, но ако ги правя лятото, ще сложа кокосова мазнина, която тогава е течна.
Добавете бакпулвера и кокосовото брашно и разбъркайте. Оставете за 5-10 минути да почине тестото.

През това време си пригответе тигана, в който ще ги пържите. Сипете в него 1-2 ч.л. кокосово масло. Загрейте го леко на среден огън.
С мокра супена лъжица вземете по една пълна лъжица и я сипете в тигана. Леко разстелете ако е необходимо. Пържете на среден огън за няколко минути, след което обърнете и запържете и от другата страна.

Сервирайте с пресни плодове по избор, сладко, мед или намазани с крема сирене, както ги обича синът ми. С кокосов чипс са много вкусни!

Адаптирано от: https://vitoria.livejournal.com/261720.html

0 Comments