Поредната вкусна, лесна и бърза за приготвяне турска разядка. Печени чушки с хрупкави орехи върху основа от млечен дип с копър и чесън. Звучи ви познато, нали? 

Може би повечето от вас са яли двете части на разядката, по отделно и знаят, че са вкусни. Ако ги съберете се получава разкошна разядка или дори леко ястие за вегетарианци и хора, които обичат да се хранят здравословно. 

Ако имате останали печени чушки във фризера или в буркан, действайте. Ако нямате, тичайте до магазина или си запазете рецептата за след месец, като излязат чушките по магазините. 😀 Нямате причина да не опитате тази разядка! Чудна е! Лека и много апетитна.


Може да я сервирате с тънки питки нарязани на ленти или с препечен хляб, но и без хляб е много вкусна. 

Ако обичате пикантни храни, добавете малко лют пипер към сладките печени чушки, ще получите още по-богат вкус. 

Продукти: 
(за 2-4 порции)
 
3-4 печени червени чушки
шепа орехи 
зехтин
200г цедено кисело мляко или по-гъсто обикновено кисело мляко
2-3 стръка копър
1 стрък пресен чесън
сол
 
 
 
Начин на приготвяне: 
 
Нарежете чушките на резени. Орехите нарежете на по-едри парчета. 
 

В тиган сипете малко зехтин, добавете чушките и орехите. Запържете на средно силен огън за няколко минути, докато чушките си пуснат аромата, а орехите леко се запекат. 
 

 
През това време нарежете копъра и чесъна на ситно. В купа смесете цеденото мляко, подправките, сол на вкус и малко зехтин (1-2с.л). Разбъркайте добре. 
 

 
Сипете млечния дип в плитка чиния и с помощта на шпатула го разпределете по цялата чиния, като направите лека вдлъбнатина по средата. 
 

 
В нея изсипете чушките. Полейте леко със зехтин отгоре и поръсете с малко копър. 
 

 
Сервирайте.  
 


 

0 Comments