Продукти:
1кг картофи
20г краве масло
150г сирене
чубрица
магданоз
1 яйце
сол
черен пипер

За панировката:
галета
2-3 яйца
сол


Картофите се сваряват, обелват и пасират още горещи. Към тях се добавят маслото, настърганото сирене, яйцето и подправките. Пожелание може да се настърже половин глава лук. 

Объкват се добре и с мокри ръце се оформят като крокети. Овалват се в галета, после в яйце и пак галета и се нареждат в съд едно до друго. 

Слагат се в хладилник да стегнат за един час. Загравява се тиган с много мазнина. Потапят се отново в яйце и се изпържват до златисто от двете страни.

7 Comments

Jack T said…
Hello Maria,

Mega delicious .

Greating Jacktel
Kroketi fantastično izgledaju !
Maria said…
Jacktel, Masatera thanks a lot!
Dimitrana S. said…
Ехааа.. Страхотно изглеждат крокетите!
Чудя се кога и как успяваш да приготвиш и представиш толкова вкусни, интересни и според мен - не толкова лесни рецепти.. Възхищавам ти се!
Maria said…
Дими, всеки ден приготвям по нещо, все пак трябва да ядем.. имам и доста неща, които съм приготвяла, но не съм публикувала досега по една или друга причина. По скоро не ми стига времето да публикувам, отколкото да готвя :) Поздрави!
Unknown said…
Здравей блогът ти ми харесва много. Поздравявам те за страхотните рецепти :) Снощи пробвах тази рецепта за крокети и станаха страхотни. Имах малко проблеми с оформянето им, но както казват, за да имаш ръка ловка трябва много тренировка :) Ще продължа да следя рецептите, които публикуваш :)
Unknown said…
Здравей блогът ти ми харесва много. Поздравявам те за страхотните рецепти! Снощи пробвах тази рецепта за крокети и станаха страхотни. Имах малко проблеми с оформянето им, но както казват, за да имаш ръка ловка трябва много тренировка ! Ще продължа да следя рецептите, които публикуваш ! Поздрави !