happy santa
Попаднах на тази статия днес в един руски блог, и понеже намерих доста сходства с нашата мила родна представа за празнуването на Коледа и Нова година я споделям с вас! :-)))


31 декември
И така, руската салата е приготвена, пилето е готово, пюрето също, питката се пече, плодовете измити, къщата почистена, роклята изгладена, изкъпана и лакирана. Елхата готова, домашния любимец нахранен. Чакам гостите, празничното настроение е на ниво.
Сядайте, разполагайте се...подреждам масата. Е нова година е все пак..наздраве приятели!


1 януари
Дивана. Хладилника. Дивана. Хладилника. Дивана. Хладилника.
Интересно, кой от гостите е прибрал котката в съдомилната машина?
Хладилника. Дивана. Дивана. Дивана.


2 януари
Здравейте приятели, скъпи гости! За вас мартини и мандарини, за мен руска салата. Честит празник! Деца, внимавайте, ще съборите елхата!!! Честит празник, наздраве!
Да сте видели котката?...Странно, тук беше... Честита Нова година!


3 януари
Дивана. Хладилника. Дивана. Хладилника. Дивана.
Альона, привет! Как си? Еееее ама трябва ли да идвам?? Е добре..а нещо за ядене остана ли ти? Добре, тогава от мен мартинито и мандарините. Да се чукнем за новата година!

4 януари
Отивам на разходка! Тялото ми е изградено от руска салата, а вместо мозък имам мандарини. Трябва ми движение, да се разходя, да си изчистя главата, да се прочистя с минерална вода.
Ооо здравейте! Как сте? Реших да поизлеза...Е не е спешно разбира се, заповядайте, елате да пием по водка, да полеем Новата година.
Видях как котката сама влиза в съдомиялната машина и заключва вратата отвътре. Сигурно мрази празниците.

5 януари
Мамо, татко, здравейте. Честита Нова година и на вас, скъпи мои, всичко най-добро ви желая!
Майко, смили се над мен, ако хапна дори парченце от желираното ти месо, аз просто ще умра на масата ти от преяждане или стомаха ми ще изкочи през ушите навън. Не!
Не, и салата немога! Аз съм "бременна" от преяждане с руска салата - искате ли такова внуче? Моля ви, оставете ме да подишам спокойно и да съжалявам за загубения си живот. Шампанско мога да пийна, но само като обезболяващо -защото знам, че нищо добро няма да излезе ако седна отново на масата.

6 януари
Днес е Коледа*, трябва да я посрещнем както се полага. И ето довърших руската салата, пилето е опечено, пюрето приготвено, плодовете измити, апартемента почистен, роклята изгладена, изкъпана, лакирана.
Здравейте скъпи гости, заповядайте, оставете елхата на пода, стойката и се счупи. Нищо и няма и така си е добре. Е наздраве, честита Коледа! О не не ми наливайте алкохол, не пия. Аз само няколко капки ще си налея, колкото да се чукнем за празника...и За Нова година разбира се! Първо за Коледа! Хайде сега за Коледа и Нова година, едновременно! А сега за Нова година! Да сме пропуснали наздравица за нещо? Хайде, наздраве за Коледа и за Нова година, разбира се. Някой да не се разсърди? Няма проблем, наздраве, наздраве. Сипете ми пак.

7 януари
Дивана. Дивана. Дивана. Трябва да си събера мислите и да се сетя къде се намираше хладилника.

8 януари
Альона, здрасти! Каниш се да ми идваш на гости, искаш да ми гадаеш? Е добре, заповядай! Само мартини не носи, моля те! Имам махмурлук.
Ще се женя тази година, ще родя дете, ще замина зад граница. Ммм интересно. Да разбира се, това трябва да се полее. Имам водка и минерална вода- давай продължавай да ми гадаеш...трябват ми пари следващата година, да и здраве разбира се, ооо и на почивка ще ходя. Чудесно, предлагам тост да вдигнем!

9 януари
И така, утре съм на работа. Трябва да се въстановя. Коте, моля те излез от там! Здравейте, при мен ли идвате? Вижте, утре съм на работа, имайте милост! Чай ли ще пиете? Е добре, чай може! С торта. Коняк да донеса? Е добре, по една лъжичка към чая да сложите - повече не, моля ви! Мммм колко вкусен чай, някой иска ли още коняк?

10 януари
И така: Това е моето работно място. Имам обаче питане...какво точно работех? Хм...Тук някъде ми беше длъжностната характеристика...

Колко страшно е да живееш!

*В Русия Бъдни вечер е на 6-ти януари а Коледа се празнува на 7-ми януари.

6 Comments

Unknown said…
Tanti auguri, un bacio!
Еoc said…
:D:D:D позната картинка...
Sweet Corner said…
Happy New year dear Maria:))
Daria said…
Много интересно!
mia maria said…
Happy new year, Maria!
Dimitrana S. said…
:-D

Усмивки, веселие и смях през 2010!

Прегръщам те, Мими!