120г масло
160г шоколадов фондан
100г брашно
160г захар
1ч.л. бакпулвер
щипка сол
3 яйца
ванилия
За кокосовата маса:
200г кондензирано мляко със захар
80г кокосови стърготини

Разбийте маслото с шоколада на водна баня , като внимавате да не заврят. Махнете от огъня и добавете захарта. След като поизстине добавете яйцата едно по едно, след тях брашното и ванилията. Не бъркайте дълго време сместа. Отделно объркайте кокоса с млякото и гледайте да не го изядете преди да сте го изпекли. :-))
Покрийте с пергамнент тавичка с 20см диаметър. Изсипете шоколадовата смес. Отгоре на 5 места сложете по една голяма топка с лъжица от кокосовата. С нож внимателно смесете двата цвята, да се получи мраморна едра шарка. Пече се на 170С около 55мин. в зависимост от фурната. Изстудявате и нарязвате на парчета.


Идея: Martha Stewarth

7 Comments

Anonymous said…
un brownie al cocco? ma che buono, mai visto prima, che inventiva ;))
bacioni e buon fine settimana
Fiorella
Maria said…
Si, vero tropo buono combinazione. Ti prova :) Baci e buon fine settimana!
Shari said…
Delicious!...
Sweet Corner said…
Maria, this is perfect!!!
Petya said…
Тъкмо метнах "въздушния десерт с рикота" в хладилника и виждам тези вкусни браунис.Няма как ще се качи някое и друго килце :)....Мими,дай идея за някой вкусен,диетичен,нискокалоричен десерт
Carmen said…
Yummy!
I have an award for you! Kisses
Maria said…
Shari, thank you!

SweetCorner thank you dear!

PetyaL благодаря ти. Диетично и сладко не се връзват. Ще публикувам нещо такова тия дни, обещавам. А за килцата, просто не изяждай цялия десерт сама, остави и на другите и няма да натрупаш много, вервай ми ;)

Carmen thank you so much!