Вдъхновение за рецептата взех от септемврийския брой на списание Cucina Moderna Oro. Там бяха използвали филе от мерлуза, но с ципурата се получи много добре. 

Ако нямате филе от ципура може да ползвате хек или лаврак, т.е с всякакъв вид бяла риба ще стане вкусно...дори с пъстърва, защото тези риби нямат силно изразен вкус както е скумрията примерно.

Продукти:
6 филета от ципура
4 филии бял хляб
2 ч.л. маслинена паста
4 сушени домата в олио
1 скилидка чесън
сух риган
1/2 връзка магданоз
зехтин
сол

Начин на приготвяне:

Отделете кората на филиите хляб. Начупете ги на големи парчета и ги сложете в блендер. Разбъркайте докато станат хубави едри трохи. 

Прибавете нарязания магданоз и пак размесете в блендера. Прибавете маслинената паста и скилидката чесън и повторете процедурата. 

Сушените домати ги нарежете на малки кубченца и ги сложете при останалата смес заедно с ригана. Объркайте ( може и с лъжица, може и пак в блендера). Трябва да се получат хубави и сочни трохи.


Наредете филенцата с тава покрита с хартия за печене. Намажете леко със зехтин. Разпределете трохите между филенцата и леко натиснете с ръка да прилепнат. Полейте всяко филе леко със зехтин.

Запечете във фурната на горен и долен реотан с вентилатор или на грил с вентилатор докато трохите станат златисти на цвят. Печенето продължава около 10-15 минути.

Сервирайте със зелена салата и хубаво бяло вино. Да ви е сладко!



0 Comments