Днес съм на гости в кухнята на Амалия. Много обичам да посещавам блога и, винаги намирам по нещо интересно и по мой вкус. Опитайте тези гризини! Чудесни са както за вечеря, така и за закуска, много хрупкави и вкусни! Благодаря Амалия!

Today I visited the Amalia's kitchen. I othen like to visit hers blog and always find something interesting for my taste. Try these pangrissini! They are great for dinner or breakfast, very crispy and delicious! Thanks Amalia!

500 г брашно /500 g di farina
20 г мая/ 20 g lievito di birra
1ч.л. захар/ un cucchiaino di zucchero
1ч.л. сол/un cucchiaino di sale
50 мл олио/ 50 ml di olio
300 мл вода / 300 ml di acqua
250 г шунка/ 250 g di prosciutto cotto
250 г кашкавал/ 250 g di formaggio

Маята се разтваря със захарта и малко топла вода. От брашното се прави кладенче и се сипва шупналата мая и останалите продукти. Замесва се тесто и се оставя за час на топло. Готовото тесто се разделя на 3-4 части и всяка се разточва на тънка продълговата кора. Срязва се по дължина на 3-4 ленти и в средата на всяка лента слагаме тънки ленти шунка и кашкавал. Завиваме краищата навътре и завиваме като руло, така, че да се получи рулце с ширина 2см. Нареждаме в тава, намазваме с масло и оставяме за 20 мин да бухнат. Печем на 200С до златисто.

6 Comments

Flori said…
i saved this recipe.
i have also an award for you.
love your antet picture
MASATERA said…
Fino! Sviđa mi se ovo :)
Maria said…
Flori, Masatera I miss you friends! Kisses!
Mary said…
I like this recipe !
Sweet Corner said…
this is excellent!!
Maria said…
Mary thank you!

SweetCorner thank you!