1кг картофи/ 1 kg di patate
20г краве масло/ 20 g di burro
150г сирене/ 150 g di formaggio
чубрица/ salato
магданоз/ prezzemolo
1 яйце/ 1 uovo
сол/ sale
черен пипер/ pepe nero

За панировката:
галета/ pan grattato
2-3 яйца/ 2-3 uova
сол/ sale

Картофите се сваряват, обелват и пасират още горещи. Към тях се добавят маслото, настърганото сирене, яйцето и подправките. Пожелание може да се настърже половин глава лук. Объкват се добре и с мокри ръце се оформят като крокети. Овалват се в галета, после в яйце и пак галета и се нареждат в съд едно до друго. Слагат се в хладилник да стегнат за един час. Загравява се тиган с много мазнина. Потапят се отново в яйце и се изпържват до златисто от двете страни.

7 Comments

Hello Maria,

Mega delicious .

Greating Jacktel
MASATERA said…
Kroketi fantastično izgledaju !
mikkey said…
Jacktel, Masatera thanks a lot!
Dimitrana S. said…
Ехааа.. Страхотно изглеждат крокетите!
Чудя се кога и как успяваш да приготвиш и представиш толкова вкусни, интересни и според мен - не толкова лесни рецепти.. Възхищавам ти се!
mikkey said…
Дими, всеки ден приготвям по нещо, все пак трябва да ядем.. имам и доста неща, които съм приготвяла, но не съм публикувала досега по една или друга причина. По скоро не ми стига времето да публикувам, отколкото да готвя :) Поздрави!
Stanislava said…
Здравей блогът ти ми харесва много. Поздравявам те за страхотните рецепти :) Снощи пробвах тази рецепта за крокети и станаха страхотни. Имах малко проблеми с оформянето им, но както казват, за да имаш ръка ловка трябва много тренировка :) Ще продължа да следя рецептите, които публикуваш :)
Stanislava said…
Здравей блогът ти ми харесва много. Поздравявам те за страхотните рецепти! Снощи пробвах тази рецепта за крокети и станаха страхотни. Имах малко проблеми с оформянето им, но както казват, за да имаш ръка ловка трябва много тренировка ! Ще продължа да следя рецептите, които публикуваш ! Поздрави !